Прогноза за Времето През 2018
Цялостна месечна прогноза на времето за месец Февруари 2018 година. Подробни детайли за температурата през месец Февруари 2018, влажността и валежите. С нашата прогноза, времето през Февруари 2018 ще е като ясно небе за вас.

Прогноза за времето през месец Февруари 2018

Източник: Прогноза за времето през 2018

ВРЕМЕТО ПРЕЗ ЗИМА 2018, ВРЕМЕТО ПРЕЗ ФЕВРУАРИ 2018, ЗИМА ВРЕМЕТО, ПРОГНОЗА ЗА ВРЕМЕТО ФЕВРУАРИ 2018, ФЕВРУАРИ 2018

Прогнозата за времето през февруари 2018 година ще бъде за по-студено от обичайното. Февруари 2018 ще бъде по-студен - с 2-3° под нормалното за този период от годината. След 20-и февруари традусите трайно ще тръгнат нагоре и ще надхвърли пролетните - 15-18°.

Времето по десетдневки за февруари 2018

Какво време да очакваме през първите десет дни на февруари 2018?

В началото на месеца се очакват силни валежи от сняг главно по високите полета на западна България.Температурите ще се движат от -6 до -10 градуса около 5-6 февруари, валежите ще спират и ще се установи трайна снежна покривка. Скиорите ще се радват на добри писти. Времето ще бъде подходящо за ски.

Какво време да очакваме през вторите десет дни на февруари 2018?

През втората половина на месец февруари 2018 атмосферното налягане над Балканите ще бъде високо. Силно ще се чувства влиянието на антициклон, който предпазва нахлуването на северните циклони. Тази ситуация ще установи сравнително по-високи температури.Те ще стигнат до 3-5 градуса над нулата.

Ще се наблюдава голяма динамика на времето през последните дни на февруари 2018

Тази динамика във времето ще ни подскаже, че идва пролетен месец. Очакваме максимални температури между 7-12 градуса през този период, а към края на месеца и до 15 градуса. Не се изключват и валежи. Но те ще бъдат краткотрайни и голяма снежна покривка, която да се задържи, не очакваме. По-топлото време ще донесе мъгли в котловинните полета на Западна България.

Кога очакваме да е най-студено през февруари 2018?

В началото на месеца очакваме температури до -10-12 градуси, а в котловинните полета на Западна България да паднат до -14 градуси. Тогава ще се задържи по-дълго и снежната покривка. Валежи от сняг около 2, 4-5 февруари.

Защо има такава динамика във времето през февруари?

Промяна във времето се дължи на средиземноморски циклони, които влияят на времето на Балканите и в частност, в България. Това е причината за бързото покачване и спадане на температурите през февруари. След 20-и времето ще се затопли по-осезателно, очаквани максимални температури 15-18 градуса, минимални между -5 и 0 градуса. Идеално време за ски, но не трябва да се забравя и опасността от лавини в този период.

Прогноза за времето в София, Пловдив, Варна, Бургас, Русе, Стара Загора, Плевен, Добрич, Сливен, Шумен, Благоевград, Велико Търново, Сандански, Видин и Кърджали

Всекидневна прогноза за времето през 2018 година

Форуми за "МЕТЕОРОЛОГИЯ И КЛИМАТОЛОГИЯ"

форума за Прогнози за времето през 2018

Прогноза за Времето във Facebook

КРАТКО-/ СРЕДНОСРОЧНИ ПРОГНОЗИ ЗА ВРЕМЕТО ПРЕЗ ФЕВРУАРИ 2018: 2.2018 

смешни картинки, забавни клипчета и яки снимкиAttached file(s)

vremeto-prez-fevruari-.jpg

Гласували<


Нито една телевизия или филм не се излъчва или хоства от този сайт. Използват се само безплатни линкове към тях предоставени от потребителите, които се разпространяват свободно в интернет пространството.