Прогноза за Времето През 2018
Цялостна месечна прогноза на времето за месец Ноември 2018 година. Подробни детайли за температурата през месец Ноември 2018, влажността и валежите. С нашата прогноза, времето през Ноември 2018 ще е като ясно небе за вас.

Прогноза за времето през месец Ноември 2018

Източник: Прогноза за времето през 2018

ВРЕМЕТО ПРЕЗ ЕСЕН ЗИМА 2018, ВРЕМЕТО ПРЕЗ НОЕМВРИ 2018, ЕСЕН ЗИМА ВРЕМЕТО, НОЕМВРИ 2018, ПРОГНОЗА ЗА ВРЕМЕТО НОЕМВРИ 2018

Месец ноември няма да ни изненада с необичайни температури. Какво ще бъде времето по десетдневки през ноември 2018?

В първите дни на ноември ще се задържи топло време. Ще има разкъсана облачност, в планините ще грее слънце, но в равнините ще има мъгла, която ще задържа температурите по-ниски.Дългосрочната ни прогноза за ноември е за температури, които ще се движат между 4 и 9 градуса, а във високите полета между 2 и 6 градуса.

Месечните количества валежи ще се движат около нормата, като за страната ,тя е 35-75 литра на квадратен метър, в планините 75 -105 литра на квадратен метър.

Какви ще са най-ниските температури за месец ноември 2018? Между минус 8 и минус3 градуса ще се движат минималните температури. А, максималните между 14 и 21 градуса.

Очакваме динамика на атмосферните процеси. Ще има условия за превалявания. Но времето като цяло ще се задържи топло. Слабо понижение на температурите в края на първото десетдневие на ноември.

Какво време да очакваме през второто дестдневие на ноември 2018?

В началото ще има превалявания от дъжд, това ще донесе понижение на температурите. Спиране на валежите и температурите ще тръгнат нагоре около 14 ноември.Мъгливо време в равнините и слънчево в планините. Около 19-20 ноември ще започне заоблачаване, което ще донесе дъжд, температурите ще се понижат.

Какво време да очакваме през третото десетдневие на ноември 2018?

В началото на периода, температурите ще останат ниски. Ще вали дъжд, а в Северна България и по високите полета на Западна България ще има сняг. На места ще има временно спиране на снеговалежа. Около 28-30 ноември в цялата страна ще завали сняг и температурите ще продължат да падат.

Климатична справка за месец ноември

Месец ноември е преходен между зимата и есента. През месеца продължава нощното изстиване на земята, увеличава се броят на облачните дни и дните с мъгливо време.

През месеца Арктическият въздух вес по-често достига до нашите географски ширини, като той става и пирчината за валежи от сняг.
Има разбира се и друго явление като топлите средиземноморски нахлувания, покачващи температурите до летните 26-29 градуса. Това време е наречено „сиромашко лято”.

Любопитни факти факти за месец ноември

Ноември носи името си от латинското Novem /девети/, защото е деветия месец, според римския календар, а славяните наричали ноември Груден, защото земята се сковава и става на грудки, буци.

Прогноза за времето в София, Пловдив, Варна, Бургас, Русе, Стара Загора, Плевен, Добрич, Сливен, Шумен, Благоевград, Велико Търново, Сандански, Видин и Кърджали

Всекидневна прогноза за времето през 2018 година

Форуми за "МЕТЕОРОЛОГИЯ И КЛИМАТОЛОГИЯ"

форума за Прогнози за времето през 2018

Прогноза за Времето във Facebook 

смешни картинки, забавни клипчета и яки снимкиAttached file(s)

vremeto-prez-noemvri-.jpg

Гласували<


Нито една телевизия или филм не се излъчва или хоства от този сайт. Използват се само безплатни линкове към тях предоставени от потребителите, които се разпространяват свободно в интернет пространството.