Прогноза за Времето През 2018




Цялостна месечна прогноза на времето за месец Януари 2018 година. Подробни детайли за температурата през месец Януари 2018, влажността и валежите. С нашата прогноза, времето през Януари 2018 ще е като ясно небе за вас.

Прогноза за времето през месец Януари 2018

Източник: Прогноза за времето през 2018

времето през зима 2018, Януари 2018, времето през Януари 2018, прогноза за времето Януари 2018, зима времето 2018

Какви температури да очакваме за времето през месец януари 2018?

Януари 2018 обещава да ни зарадва с истински полярни студове, които ще достигат до -20 градуса. Но през месеца ще има и топли дни, когато температурите ще се качват до 11 -14 градуса над нулата.

Между минус 5 и 1˚ ще е месечната температура през януари в Северна България и високите полета. По Черноморието, в Горнотракийската низина и долината на р. Струма - от -1 до 4˚. В планинските райони - между минус 10 и минус 2˚.

Очакваме месечната сума на валежите да бъде над нормата. В по-голямата част от страната тя ще бъде между 25 и 75 л/кв.м, в планините и най-южните райони - между 70 и 115 л/кв.м.

Кога да очакваме валежи от сняг през месец януари 2018?

В началото на януари времето ще бъде динамично, и с по-високи температури. Снеговалежи се очакват в периода 5 - 10 януари: ще вали предимно сняг в северната част на страната, в южните райони и по Черноморието - дъжд, който ще преминава в сняг.

Температурите постепенно ще се понижат и ще се установи време с температури близки до нормалните за януари.

В началото на второто десетдневие валежи не се очакват но към средата от второто десетдневие отново ще се създадат условия за превалявания, предимно от сняг. Очакваме образуване на сериозна снежна покривка, особено в северните части на страната. През периода 15 - 19 януари времето ще бъде много студено. Ще се наблюдават температури до минус 21, минус 23 градуса.

Третото десетдневие на януари 2018 година, температурите леко тръгна нагоре. След временно спиране на валежите отново ще завали, предимно сняг, в края на месеца.

Какъв е характерът на месец януари от климатична гледна точка?

Януари се определя като най-студеният месец в годината. По него се ориентираме и за характера на зимата. Ако месецът е много студен, казваме, че сме имали студена зима, ако той е по-топъл, тогава говорим за мека зима. Спортистите си мечтаят за сурова зима, а повечето от нас за по-мека. През януари имаме много малко слънчеви дни. Обикновено през деня е мрачно или мъгливо. Познати са ни и снежните виелици през януари. Те се случват в Северна България, когато нахлува студен вятър от северозапад или североизток. Знаем за големи навявания през месец януари.

Снежната покривка в Северна България се задържа между 18 и 22 дни от месец януари. По Черноморието времето е значително по-меко. Там снежните дни са от 3 до 6 дни. Най-ниските температури в страната са измерени през 1947 година в Трън 38,3˚. Но историята помни, че през януари има и голими затопляния, при които температурите са стигали до 21-24˚.

Астрономическа справка за месец януари 2018

В началото на януари Слънцето в София изгрява в 07 ч. и 57 мин. и залязва в 17 ч. и 04 мин. Денят е дълъг 9 ч. и 07 мин. В края на януари Слънцето изгрява в 07 ч. и 42 мин. и залязва в 17 ч. и 39 мин.

Продължителността на деня през януари е 9 ч. и 57 мин.


Прогноза за времето в София, Пловдив, Варна, Бургас, Русе, Стара Загора, Плевен, Добрич, Сливен, Шумен, Благоевград, Велико Търново, Сандански, Видин и Кърджали

Всекидневна прогноза за времето през 2018 година

Форуми за "МЕТЕОРОЛОГИЯ И КЛИМАТОЛОГИЯ"

форума за Прогнози за времето през 2018

Прогноза за Времето във Facebook

КРАТКО-/ СРЕДНОСРОЧНИ ПРОГНОЗИ ЗА ВРЕМЕТО ПРЕЗ ЯНУАРИ 2018: 1.2018 

смешни картинки, забавни клипчета и яки снимки



Attached file(s)

vremeto-prez-qnuari-.jpg

Гласували



<


Нито една телевизия или филм не се излъчва или хоства от този сайт. Използват се само безплатни линкове към тях предоставени от потребителите, които се разпространяват свободно в интернет пространството.